لوح فشرده  مجموعه  مقالات  سایت فکرنو  هدیه ای مناسب از طرف شما  برای مدیران اساتید دانشگاه ، کارشناسان ، دانشجویان ،  معلمان،  دانش آموزان  ، کارمندان ، خانم های خانه دار  و بسیاری دیگر از علاقمندان                                                           برای خرید لوح فشرده سایت فکرنو  به بخش فروش نرم افزار مراجعه فرمایید.                                          با تشکر   گروه علمی سایت فکرنو   

   

 

 درگذشت پيتردراکر ،پدر مديريت نوين

سایت فکرنو ،سایت خلاقیت ،نوآوری و کارآفرینی

   
   

www.Fekreno.org

 

 

 

 

 

 

"پيتر دراکر" که به دليل  نگارش  کتاب ها و  رساله های  متعدد در حيطه هايی چون نوآوری ،کارآفرينی  و استراتژی های  موجود برای  مواجهه  با جهانی  در حال تحول پدر مديريت نوين  لقب گرفته بود ، روز  جمعه  در سن نود و پنج  سالگی  چشم از جهان فرو بست .

به گفته برايان اشنايدر ،از  سخنگويان دانشگاه کليرمونت ،جايی که دراکر  در آنجا تدريس می  کرد، او به دليل کهولت  سن  در منزل  مسکونی  خود  در کليرمونت ،واقع در  شرق  لوس  آنجلس  درگذشت .نيوت گينگريچ ،سخنگوی پيشين  مجلس  نمايندگان کنگره  ايالات  متحده  با اشاره  بهنقش  دراکر  در توسعه علم مديريت  نوين  می گويد: دراکر را می توان  مهم ترين  عامل توسعه مديريت  کارآمد و تبين  خط مشی های  مدنی کاربردی در قرن  بيستم دانست .

دراکر به دليل اهميتی  که برای  نقش  کارکنان  هر مجموعه در توفيق و پيشرفت  آن مجموعه قايل  بود  از پيشگامان  علم مديريت  می  دانستند.او همچنين بر اين باور بود  که نوآوری و تلاش  برای  بازار  يابی  بايد در فضايی  عاری  از  دغدغه های  مالی  انجام  شود. توانمندی  او  در توضيح  ساده و  شفاف  اصولی  که به آنها اعتقاد  داشت  شرايطی  را فراهم  آورد که حتی  مديران معمولی هم برای  به کاربستن  آنها رغبت  نشان دهند.

اندی  گرو ، مديرعامل پيشين  گروه intel   می گويد : همين خصيصه موجب شده بود آنچه او می گفت  بسياری از کارکردهای  روزانه را تحت الشعاع  خود قرار دهد.

دراکر را  بنيانگذار  ايده هايی  چون  مديريت هدف گذاری  و تمرکز زدايی می دانند  و تکنيک های  انگيزه سازی او از  سوی  بسياری از مديران  در شرکت های  بزرگ  ايالات متحده  از جمله اينتل ،ريبوک  و  سی يرز مورد استفاده قرار می گرفت .مجله بيزينس  ويک  در سال 1997 تصوير او را به  روی  جلد خود  برد  و از او به عنوان  " بزرگترين  متفکر راهکارهای  مديريت عصر حاضر "  ياد کرد . فوربس نيز در همان  سال  از او به عنوان کسی  که هنوز جوان ترين  ذهن  را دارد  " نام برد  و در سال 2002  مفتخر  به دريافت  نشان آزادی  از  رييس  جمهور  آمريکا  شد.

در اوايل  دهه  1940 از  دراکر توسط مديريت جنرال موتورز برای  تحقيق  در مورد  ساختار درونی اين  شرکت  و نحوه مديريت آن  دعوت  شد .همين تجربه بود  که نگارش  اولين کتاب مديريت او  در سال  1946 رقم  زد .عنوان  اين کتاب "  قاعده مشارکتی  "  بود  که  سرآغاز  نگارش  سی کتاب  ديگر در زمينه  مديريت  و ايجاد  بنيادی غير انتفاعی  در زمينه مديريت بود .کوئين ميلز، استاد دانشکده  اقتصاد  دانشگاه هاروارد  در مورد  دراکر میگويد : او فردی  پيشرو در زمينه فرهنگ  و علم بود  و اين چيز نامتعارفی  نيست .او  سال ها پيش از آن که تحولات  عميق در زمينه تجارت  و اقتصاد آغاز  شود  از حدوث  آنها در آينده  خبر داد.او ظهور  نسل جديدی  از  نيروی  کار را پيش  بينی  کرد که شغل آنها بر  اطلاعاتشان  و نه نيروی کار  يا حتی  توان مديريتی اش  استوار خواهد  بود.

پس  از  سقوط  بزرگ  بازارهای  بورس  در اکتبر  1987 دراکر  در اظهاراتی  که آن موقع  عجيب  به نظر  می آمد،  اعلام کرد به دلايل اخلاقی و اعتقادی  و نه اقتصادی  انتظار چنين رکودی را داشته  است . او با بسياری  از  جلوه های  اقتصاد نوين  مخالف  بود. که از دلال های  وال استريت  به عنوان جماعتی غير سازنده ياد می کرد که طمع کسب  سودهای  کلان بدون انجام تلاشی در خور را دارند. می گفت : وقتی  به نقطه ای  می رسيد  که دلال ها  و تجار  بيش  از  سرمايه گذاران  کسب  درآمد  می کنند نبايد  شک کنيد  که اين وضع  چندان  به درازا نخواهد  انجاميد.

هميشه  برای  اثبات  اين که  دوره دلال بازی  در اقتصاد محدود است ، اصطلاح خاصی داشت : ميانگين  زمان تداوم  يک حباب  صابون  کاملا  محاسبه  شده و مشخص  بود  که چيزی در حدود 26 ثانيه  است. می  افزود :  سپس  فشار سطحی  به حدی می  رسد  که حباب  عاقبت خواهد ترکيد.دراکر متولد وين  بود و تحصيلات  خود را در انجا  و سپس  انگليس  ادامه داد. در حالی  که در فرانکفورت  آلمان  به عنوان  خبرنگار  روزنامه  مشغول به کار بود ،موفق  به اخذ  دانشنامه دکترا  در رشته حقوق بين الملل  شد . او تا  سال  1933 و زمانی  که نازی  ها انتشار يکی  از  رساله های او را ممنوع  کردند  در آلمان ماند. سپس  به انگليس  رفت  و در يکی  از بانک های  لندن  مشغول به کار  شد   و عاقبت در  سال  1937 به ايالات متحده مهاجرت کرد.

در کالج بنينگتون  در  ورمونت  به تدريس  فلسفه و  سياست  مشغول  شد  و برای  بيش  از بيست  سال  کرسی استادی  رشته مديريت  را در دانشکده  تحصيلات  تکميلی  دانشگاه نيويورک  در اختيار داشت .با آغاز  سال  1971 او تدريس  درس  مديريت  مالی  مشاغل  را در دانشکده  عالی  دانشگاه کليرمونت  کاليفرنيا  که دانشکده  اقتصاد  خود را  به نام او نامگذاری  کرده بود ، شروع کرد .علاوه بر نگارش  سی  کتاب  در مورد علم مديريت  وی  ده ها  مقاله برای  همايش آکادميک  و نشريات پرتيراژ و دو داستان  نيز نوشت  و در سال  1979 بيوگرافی  خود را نگاشت .اگرچه بخش  اعظم کار  او بررسی  چگونگی  عملکرد کارکنان  در محل  کارشان  بود. دراکر  همچنين  زمان زيادی  به بررسی  کارکرد بخش  خدمات اختصاص  داد  که نتيجه اش  تاسيس  بنياد غير انتفاعی مديريت  دراکر در نيويورک  بود که از  سال 2003 به  بعد  با عنوان  Leader to Leader inst  شناخته می  شود.   

 

  ****

منبع : مقاله  " درگذشت پيتردراکر ،پدر مديريت نوين'" - روزنامه  دنيای اقتصاد -روز يک  شنبه  22 آبان 1384

 

 

 

 

 

 

                       

 

 

 

 





 

 

               
  برای اطلاع از به روز شدن سايت  فکرنو  ، ابتدا نام و سپس  پست الکترونيکی  خود را وارد نماييد.      

 

 

 

         جستجو در سايت فکر نو

 

 

 

خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

 

 

سایت فکرنو-سایت خلاقیت ،نوآوری و کارآفرینی

wwww.fekreno.org

 خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی