لوح فشرده  مجموعه  مقالات  سایت فکرنو  هدیه ای مناسب از طرف شما  برای مدیران اساتید دانشگاه ، کارشناسان ، دانشجویان ،  معلمان،  دانش آموزان  ، کارمندان ، خانم های خانه دار  و بسیاری دیگر از علاقمندان                                                           برای خرید لوح فشرده سایت فکرنو  به بخش فروش نرم افزار مراجعه فرمایید.                                          با تشکر   گروه علمی سایت فکرنو   

   


 

مبانی تصمیم گیری

 

   
   

www.Fekreno.org

 

 

 

 

 



بدون شك، تفاوت بین موفقیت و شكست، اغلب در میان توانمندیهای ما برای خوب تصمیم گرفتن قرار دارد كه بیشتر اوقات چنین نیست، انســانهای عاقل و بالغ خوب تصمیم می گیرند، و مردم نابالغ این گونه نیستند.


دختــر چهارساله ای دارم كه به آرامی یاد می گیرد تا تصمیماتش را خودش بگیرد. معیارهایی كه او همواره برای تصمیم گیری درنظر دارد كدامند؟ به طور طبیعی و ساده او از خودش دو سوال دارد:


۱) آیا این انتخاب برایم منفعتی دارد؟
۲) آیا از تصمیم درست خود می توانم انتظار منافعی را داشته باشم؟


اگر این طرزتلقی درست به نظر می رسد، نباید شما را متعجب سازد.


همه افراد معقول، از این طرز تلقی به خوبی استفاده می كنند. بنابراین، ما پس از این چگونه باید تصمیم بگیریم؟


برای تصمیم گیری چند قدم قابل توجه در این نوشته وجود دارد. من نیز چند ضرب المثل قدیمی را كه آموزنده به نظر می رسند و با آن مرتبط هستند اضافه كرده ام.

۱) تصمیم بگیریم چگونه تصمیم بگیریم:

پیش از مطرح شدن هر موضوعی معیارهایی را كه می خواهید برای تصمیم گیری در موارد مختلف تصمیمات به كار گیرید انتخاب كنید. این وضعیت به شما كمك بیشتری می كند تا از برخورد سایر موارد با معیارهای شما جلوگیری شود.

۲) حقایق را به دست آورید:

ما اغلب براساس شنیده ها، یا روی چیزهایی كه می دانیم حقیقت ندارند، تصمیم می گیریم. تنها اطلاعات موثر و سودمند هستند كه حقیقت شناخته شده هستند. برای دستیابی به این گونه اطلاعات كه برای تصمیم گیری نیاز دارید آماده پرداخت بهای آن باشید. ضرب المثل: سرچشمه اعمال هر انسان خردمندی، دانش او است. (نظیر آن در زبان فارسی: هركه در او جوهر دانایی است / بر همه كاریش توانایی است ) حقایق را به هر قیمتی به دست آورید.

۳) مشورت كنید:

ما به طورطبیعی در اخذ مشورت مقاومت می كنیم. زیرا این عمل یعنی دریـــافت مشورت را با ضعف خودمان برابر می دانیم. از اتهام نادانی در مشورت نترسید. ضرب المثل: خودداری از مشورت طرحهای شما را با شكست مواجه می سازد. اما مشورت با تعداد زیادی مشاور موجب موفقیت شما است.(در زبان فارسی: مشورت ادراك و هوشیاری دهد / عقل ها را عقل ها یاری دهد )كسی كه خود را دانا می داند، احمق است. (در زبان فارسی: هركه ابله تر بود به خویشتن نیكوگمان تر باشد. ) ترس انسانها دام آنهاست.(در زبان فارسی ترس برادر مرگ است. )

۴) وقت و برنامه خود را برای ناشناخته ها درنظر بگیر:

وقتی كه در وضعیت احساسی خیلی شدید و یا بسیار اندك هستید، تصمیم گیری نكنید. همچنین اجازه ندهید تا دیگران، شما را در تصمیمات مهم تحت فشار قرار دهند. زیرا، در این صورت، شما پس از اقدام دچار احساس گناه می شوید - مخصوصاً زمانی كه تصمیم شما اشتباه باشد - و شما علیه آن شخص موضع خصمانه ای خواهید داشت. انسان خردمند به مشكلات پیش روی خود توجـــه دارد وخود را برای رویارویی آماده می سازد. (در زبان فارسی: مشكلی نیست كه آسان نشود / مرد باید كه هراسان نشود. )

۵) هزینه ها را به حساب آورید:

مشكل تصمیمات با بهای آن شروع می شود. كارها را درست انجام دهید و ارزش و احترام خود را در مقابل بهای آن كارها صرف نظر از فرصتهای از دست رفته، محبوبیت، و یا ضایع شدن حفظ كنید. شما بهای تصمیمات را اكنون و یا بعداً پرداخت خواهیدكرد، و این پرداخت حتمی است. بنابراین، قبل از اتخاذ تصمیم به هزینه آن توجه داشته باشید. شتاب زدگی در انجام امور، دام انسان است و پشیمانی به بار می آورد. (در زبان فارسی: چرا عاقل كند كاری كه باز آرد پشیمانی. )

۶) مصمم باش:


وقتی كه همه اطلاعات موردنیاز را برای یك تصمیم گیری دراختیار دارید و اگر شما رهبری را به عهده دارید، تأخیر بی مورد در تصمیم گیری جایز نیست، چون این تأخیر موجب می شود تا شما اعتماد به نفس، توانایی و شجاعت خود را برای اقدام در زمان مناسب از دست بدهید. اینهـــــا همه آن شش مرحله ساده تصمیم گیری است، بیایید تصمیم بگیریم كه این تجربه ها را امتحان كنیم.

 

 

****

 

منبع : مقاله " مبانی تصمیم گیری   " مترجم :  سید محمد باقری - انتشار : ماهنامه  تدبیر

 

 

 

 

                       

 

 

 

 





 

 

               
  برای اطلاع از به روز شدن سايت  فکرنو  ، ابتدا نام و سپس  پست الکترونيکی  خود را وارد نماييد.      

 

 

 

 

         جستجو در سايت فکر نو

 

 

 

خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی-خلاقیت-نوآوری -کارآفرینی

 

بازگشت به صفحه اصلی  

 

 

 

 

سایت فکرنو-سایت خلاقیت ،نوآوری و کارآفرینی

wwww.fekreno.org